חפש ומצא את בעל המקצוע הדרוש לך.
למרות כל הדיבורים על התחממות גלובלית, ועל כך שהחורף בישראל הולך ומתקצר - עדיין יש לנו כאן תקופות של גשם. אמנם הגשמים האלה הם ברכה לטבע וברכה למשק המים, הם גם עלולים להוות בעיה של ממש עבור הבניינים והבתים שבהם אנחנו גרים.
המעטפת החיצונית של המבנים המודרניים נועדה ליצור בידוד כדי למנוע נזקי מזג אוויר או לפחות לצמצם אותם. אחד מנזקי מזג האוויר האלה הוא חדירה של מים לגג המבנה, ומשם אל שאר המבנה. חדירה כזו של מים, עלולה לגרום לנזקים כבדים ומשמעותיים ליציבות המבנה, ולכן חשוב לבצע איטום גגות על מנת להבטיח שהגשם המבורך הזה לא יחלחל אל הגג.
במאמר הזה אנחנו הולכים לדבר על השיטות השונות לביצוע של איטום גגות בצורה טובה, על מנת שתוכלו להכיר אותן, ולדעת בדיוק מה מתאים לגג שלכם.
יריעות ביטומניות הן שיטת האיטום המועדפת על רוב הישראלים. היריעות האלה, שנפרסות זו לצד זו על כל הגג, עשויות מחומר תרמו-פלסטי מיוחד שנועד להתרכך בחום. החומר הזה נוצר מנפט, עם שילוב של פולימרים שונים שנועדו לתת לו מצד אחד את הגמישות, ומצד שני את יכולות האיטום והשמירה לאורך שנים רבות.
איטום גגות באמצעות זפת שחורה היא שיטה ותיקה יותר מכיסוי הגג ביריעות ביטומניות, ויש לה את היתרונות ואת החסרונות שלה. מצד אחד, איטום בזפת שחורה יהיה זול יותר כמעט בחצי מאשר איטום ביריעות ביטומניות. מצד שני, אורך החיים של איטום מסוג כזה הוא קצר בהרבה, ולפעמים צריך אפילו לחזור על העבודה הזאת מדי 5 שנים פחות או יותר.
בנוסף, הצבע השחור של הזפת קולט שמש, מה שעלול לגרום לטמפרטורות גבוהות בדירות שנמצאות בקומה העליונה. לכן, יש לסייד מדי שנה את הגג בסיד לבן, כדי להוריד את הטמפרטורות מצד אחד, וגם לשמור על הזפת לאורך זמן מצד שני.
ישנם חומרים נוספים שניתן לאטום בעזרתם גגות, ובהם חומרים אקריליים וחומרים פוליאורינטיים. חומרים אקריליים הם חומרים פלסטיים בצבע לבן שיש להתיז על הגג. השיטה הזאת יקרה יותר מאשר זפת וזולה יותר מיריעות ביטומניות, אך היא לא מתאימה לגגות שניקוז המים בהם לא יעיל.
חומרים פוליאוריטניים הם חומרים שמיישמים גם כן בהתזה, והם אפילו יותר יקרים מיריעות ביטומניות. ברוב המקרים משתמשים בחומרים אלה כאשר קשה להגיע לגג המבנה, וליישם בו יריעות. כמו כן, חומרים פוליאוריטניים אינם מתאימים לגגות שחשופים שעות רבות לשמש ישירה, מכיוון שהם מתייבשים ונסדקים.
בעלי בתים רבים נזכרים לבצע איטום גגות בשיא החורף, כאשר הדיירים בדירות העליונות מתלוננים על רטיבות וטפטוף בתוך הדירות שלהם. האמת היא שבשיא החורף ישנה בעיה לבצע איטום גגות, בגלל שצריך לעשות זאת כשהכל יבש לחלוטין. לכן מומלץ לעשות זאת עוד לפני החורף, כדי להכין את הבניין מבעוד מועד. בהצלחה!