קידום אתר בגוגל איננה עבודה של יום וגם לא של יומיים. מדובר בטכניקת הפרסום המובילה באינטרנט אך ככל הנראה גם התחרותית ביותר כמעט בכל תחום. ישנם מאות פרמטרים המשפיעים על מיקומו של האתר במנועי החיפוש ורבים מהפרמטרים הללו כלל לא ידועים לציבור ושמורים עמוק במוחם של מהנדסי גוגל. מנועי החיפוש (ובראשם גוגל) מבוססים שאילתות חיפושים או כמו שכולם מכנים אותם – ביטויי מפתח. זה מה שאנשים מחפשים כדי למצוא מידע מסוים. זה יכול להיות מוצר, שירות, אדם מסוים, מידע בנושא מסוים, קורס מסוים או אפילו סרטון ווידיאו, מדריך או כל דבר אחר. על מנת להביא תנועה מגוגל אתם צריכים להתברג גבוה בתוצאות החיפוש לביטויי מפתח מסוימים – אך אלו ביטויי מפתח הכי כדאי לקדם?
2 סוגי חבילות שחברות קידום אתרים עשויות לשווק לכם:
נתחיל מהבסיס. כל אתר וכל עסק שונה מהאחר. גם אם אתם נמצאים באותו התחום ייתכן ואתם מכוונים לקהל יעד שונה או לאותו סוג של קהל יעד אך באזור שונה בארץ. גם אם אתם מכוונים לאותו קהל יעד ובאותו אזור ייתכן והביטויים שתבחרו לקדם יהיו שונים. מכיוון שרוב תוכנית הקידום של
חברת הקידום ברשת מבוססת על ביטויי מפתח אתם תתקלו ב2 סוגי חבילות שחברת קידום כזו או אחרת עשויה לשווק לכם: חבילה המבוססת כמות מילות מפתח (שלמו
X על 10 ביטויים מקודמים, 2
X על 20 ביטויים מקודמים וכך הלאה) וחבילה המבוססת מחיר (תכנית הקידום של החברה קבועה בכמה מידות ואתם בוחרים את המידה הנדרשת עבורכם: חבילה קטנה, בינונית או גדולה בהתאם לסכום החודשי שתשלמו – כך יושקעו עבורכם יותר זמן עבודה ומשאבים).
מחקר מילות מפתח לקידום ואיך מבצעים אותו בשפה פשוטה?
מחקר מילות מפתח פשוט מתבסס על כלי מילות המפתח של גוגל. מדובר בכלי חינמי של גוגל שכל מי שיש לו חשבון בגוגל אדווארדס יכול להשתמש בו. לאחר הכניסה לעמוד יוצגו בפניכן 2 אפשרויות: גילוי מילות מפתח חדשות וקבלת נפח חיפוש ותחזיות. נבחר באופציה האופציה ובשורת הביטויים נרשום ביטויי או יותר שאנשים עשויים לחפש ושבהם נרצה להיות מדורגים. אם לדוגמה יש לנו חנות פרחים בחיפה אז נרשום את הביטוי הזה ונלחץ על הצגת תוצאות. כעת אנו רואים את נפח החיפוש החודשי לאותו ביטוי שביקשנו למצוא ועוד כמה נתונים הקשורים יותר לקמפיין הממומן של גוגל ולא לקידום האורגני ולכן לא נתייחס אליהם כרגע. הדבר החשוב ביותר בחיפוש הזה הוא שקיבלנו עוד רשימה של עשרות/מאות ואולי אפילו אלפי ביטויים עם רעיונות שנוכל לקדם שאנשים עשויים לחפש ושיש להם נפח חיפוש מסוים.
השלב השני של מחקר מילות המפתח יהיה לעשות העתק הדבק של הביטויים הרלוונטיים למנוע החיפוש של גוגל ולראות את כמות התוצאות הקיים לכל ביטוי. ככל שיש יותר תוצאות כך התחרות גבוהה יותר. ישנם תחומים שבהם כמות התוצאות לא גבוהה כמו בתחומים אחרים אך העמודים הראשונים מלאים בתוצאות קונצנזוס כמו בנקים, חברות אשראי וכו' שיהיה יותר קשה להתברג שם בעמוד הראשון.
האם ישנן דברים נוספים שכדאי לבצע במחקר מילות הפתח לאתר העסק?
שימוש בכלי מילות המפתח של גוגל הוא רק הבסיס של מחקר מילות המפתח. ישנן חברות קידום המבססות את מחקר מילות המפתח שלהן רק על הכלי הזה וזה בסדר גמור אם זה עובד להן, אולם תמיד כדאי להרחיב את המחקר מעט. ניתן לבצע מחקר של מתחרים. באילו ביטויים האתרים שלהם מקודמים בתוצאות הראשונות בגוגל. כמו כן נוכל לעשות שימוש בכלים נוספים, לבדוק תיוגים פופולריים או טרנדים בתחום שלכם שיהיה כדאי להתברג שם בתוצאות הראשונות ועוד.