כל עסק זקוק לשירותי רואה חשבון כדי להבטיח שהתחום הפיננסי שבו מטופל כראוי. לא מדובר רק על הגשת דוחות, אלא על מכלול התפקיד שכולל בתוכו גם יתרונות רבים של חיסכון והתייעלות מתוך ביקורת פנימית כלכלית מתמדת. אז איך בוחרים רואה חשבון, מה צריך לבדוק כששוכרים את השירות ומתי נצטרך אותו? כל התשובות בכתבה שלפניך.
על אילו נושאים יש לתת דגש כאשר לוקחים שירות רואה חשבון לעסק?
רואה החשבון הוא בעל תפקיד המוסמך לייעץ בנושאי מס, לוודא תקינות דוחות כספיים ולבצע ביקורת כלכלית על עסק, אך תפקידיו רבים ומגוונים. כל עסק זקוק לשירותי רואה חשבון, שכן מלבד הגשת הדוחות השנתיים, יכול רואה החשבון לסייע רבות לעסק בכל הנושא לפיננסים.
תפקידו של רואה החשבון הוא לנהל את הספרים בהתאם לחוק, לדווח במועד לרשויות השונות – מע"מ, ביטוח לאומי ומס הכנסה, זאת תוך ראיית האינטרס של העסק בכל העת וחתירה לחיסכון, צמצום תשלומי מיסים וקבלת החזרי מס. רואה החשבון גם יבדוק כל מאזן, ידווח על חריגות, יבחן לעומק דוחות רווח והפסד, יערוך ביקורת פנים קבועה.
כיצד נבחר רואה חשבון?
בחירת רואה חשבון צריכה קודם כל להיעשות תוך הסתכלות רחבה על צרכי העסק – האם יש צורך ברואה חשבון קבוע? האם שירות חיצוני של משרד רואי חשבון? לאחר בחינה זו יש לבחון כמה נושאים, כאשר הראשון בהם הוא ההסמכה. החוק בישראל מסדיר את תחום ראיית החשבון וכל רואה חשבון שעבר את בחינות ההסמכה יקבל רישיון לכך מטעם מועצת רואי החשבון בישראל.
כמובן שיש לבחון גם את הניסיון ואת המומחיות הספציפית של רואה החשבון. למשל, יש רואי חשבון שמתמחים בחברות ותאגידים, יש רואי חשבון להם ניסיון רחב עם עסקים בתחומים מסוימים וכל הלאה. מבחינת המלצות, כדאי לבחון גם ברשת האינטרנט וגם ממכרים שמות של רואי חשבון מומלצים שיכולים לתת את המענה לעסק.
מתי נצטרך רואה חשבון
הצורך בשירותי רואה חשבון תלוי מאוד בהגדרה של העסק, וגם, לעיתים עובדים שכירים זקוקים לשירותי רואה חשבון, במיוחד כאשר הם זקוקים לשירותי החזר מס. אבל אם בעסקים עסקינן, כדאי לדעת שרואה חשבון יכול ורצוי שיספק שירות לעסק פטור, כמו למורשה ולחברה בע"מ, כאשר לכל אחד צורך שונה אך הם כולם יכולים להיתרם מעבודתו.
עוסק פטור לא צריך לשלם מע"מ בשל הכנסותיו, אך הוא יכול לשלם מס במידה והוא עובר את סף ההכנסות הקבועות בחוק. כמו כן, יש תשלומים לביטוח הלאומי ובמיוחד בתפיחת העסק מומלץ להיעזר בבעל מקצוע כדי למנוע מצבים של תשלומי יתר. כמו כן, יש להגיש דוח שנתי מדויק ולעיתים הצהרת הון, שני אלו מחייבים את שירותי רואה החשבון אם רוצים לעשות אותם כמו שצריך, בעיקר אם העבודה משולבת יחד עם עבודה כשכיר או עם עוד הכנסות.
כשמדובר בעוסק מורשה או חברה בע"מ הצורך בשירותי רואה החשבון גדולים יותר. הדוחות הדו חודשיים אותם יש להגיש מצריכים העמקה בדוחות המאזן, חתירה לדיוק בפרטים, איסוף של כל המסמכים והגשה שלהם באופן מדויק, כולל חיפוש מתמיד בחיסכון ודיווח על חריגות.
המאמר באדיבות משרד רואה חשבון זיו שיפר, לפרטים נוספים
לחצו לאתר החברה.