עושים שיפוץ לבית? לא עבודה פשוטה, ולעיתים אף יקרה. אספר לכם סיפור אמתי, שיבהיר כמה התמחור של בעלי המקצוע העוסקים בשיפוצים, נע למעלה ולמטה מאחד לאחר. בנוסף, נשתדל לכסות את רוב התחומים הנכנסים תחת הקטגוריה של
שיפוצים, ובכך אף לעזור לכם בתמחור השיפוץ לבית שלכם. אם כן, באזור השרון נקנה בית יחסית ישן, ובעלי הבית החדשים חפצו בשיפוץ גדול ונרחב לבית. ברמת המאקרו, השיפוץ כלל בתוכו בניית קומה שניה לבית, ריצוף חיצוני של הגינה, שבירת שני קירות פנימיים בפנים הבית על מנת להגדיל את המטבח, כן תאורה חדשה לקומה התחתונה בבית, זו שכבר קיימת.
לצרוך משימת בניית הקומה השנייה, בחרו בעלי הדירה בבניה קלה, בנייה הנפוצה מאוד בעיקר בארה"ב, וזולה משמעותית מבנייה של בטון. לצורך משימה זו, בחרו הדיירים בקבלן שיפוצים לצורך פרויקט גדול, והוזילו את עלות הבנייה מ-800,000 אלף שקלים למעמד גמר, "מפתח", וצמצמו עד ל-350,000 שקלים. עד כדי כך, היה ההבדל המשמעותי בעת בניית הקומה השנייה. לצורך בניית הקומה השנייה, השתמש קבלן השיפוצים בחומרים קלים לבנייה, ובשלב הראשון העמיד עמודים תומכים, עמודי ברזל. היה עליו לרצף את כל הקומה (כבערך-120 מטרים רבועים), ולאחר מכן לבנות את כל
קירות הגבס, שהם למעשה הקירות הפנימיים של הקומה הראשונה, ובכך גם תחם את גבולות הקומה, חילק את החדרים, את חדרי השירותים ואת חדרי השינה.
אפרופו, נהוג היום גם בבנייה רגילה מבטון, המקובלת מאז ומתמיד, בין אם בבתים פרטיים או בדירות מגורים, לבצע את ביסוס הבניין בבטון עם היסודות וכל מה שנדרש לכך, ליצור חלל אחד גדול לכל דירה, ולאחר מכן לבנות בגבס את כל חלקי הדירה, ואת חלוקתה. דבר זה מאפשר קודם כל להוזיל עלויות בנייה, ושנית כל מאפשר גם לדייר להחליט כיצד יבחר שתיראה דירתו החדשה.