הרבה פעמים כשאנחנו ניגשים לרכוש מכשיר מסוים, באופן טבעי הדבר הראשון שאנחנו בוחנים הוא, עד כמה המפרט שלו מתאים לצרכים שלנו ועד כמה הוא איכותי. מאחר ואנחנו משקיעים לא מעט כסף וזמן בתהליך הרכישה וכן ברכישה עצמה, אז ברצוננו לדעת שאכן זה משתלם לנו. אחרת נעדיף לקנות מכשיר אחר.
אך יש מקרים בהם מעבר לשאלת המפרט, מעבר לשאלה אילו פונקציות יש לו ואיך הוא יכול לשרת אותנו, יש דברים נוספים שעלינו להתייחס אליהם. בפרט זה נכון אם מדובר במכשיר שאנחנו אמורים להשתמש בו לצורך תפקוד אישי לצרכים רפואיים, תפקודיים, פיזיולוגיים או אחרים.
כך למשל, כשאנחנו בוחנים מכשירי שמיעה, אז מעבר לשאלה האם המפרט של המכשירים השונים מתאים לנו, האם המפרט עונה על הצרכים שלנו מבחינה רפואית, תפקודית, עלינו לבחון האם המכשיר עם המפרט של המכשיר מתאים למה שאנחנו מחפשים וצריכים, גם בהיבטים של נוחות שימוש ובהיבטים אחרים.
כידוע, מכשירי שמיעה משמעים אנשים שנולדו עם שמיעה ברמה נמוכה או שחלה אצלם ירידה בשמיעה עם הזמן. מדובר במכשירים שמשרתים אנשים בכל הגילאים, ילדים ומבוגרים, גברים ונשים. בדרך כלל, באופן טבעי, ילדים שנדרשים להיעזר בהם, נולדים עם שמיעה חלשה, לעומת זאת מבוגרים שנאלצים להרכיב מכשיר, חווים ירידה הדרגתית בשמיעה ולכן הם צריכים להרכיב אותו.
שימוש במכשירי שמיעה נועד לאפשר לכל מי שמרכיב אותו, להיות מסוגל לקלוט קולות וצלילים בצורה ברורה, חדה, באופן כזה שיאפשר לו להשתלב בשיחות, להאזין לרדיו או לטלוויזיה, להיות מסוגל להיות בסביבה שיש בה קולות וצלילים, מבלי לחשוש מהם או להרגיש תחושה של ניתוק ופחד.
הדברים שמאחורי המפרט
מאחר ומכשיר שמיעה נועד לספק תמיכה למי שמרכיב אותו, הרי שאי אפשר רק להתייחס למפרט שלו. אומנם יש חשיבות לכל פרט ולכל פונקציה במכשיר. למשל, יש חשיבות לשאלה האם זה מכשיר דיגיטלי או אנלוגי, לאיזו רמה של דציבלים הוא יכול להגיע, ומה רמת השליטה שיש על המכשיר בעת השימוש. אך מעבר לכל זה, יש נקודות נוספות שצריך להתייחס אליהן כשבוחרים מכשיר שמיעה.
למשל, יש להתייחס לשאלה עד כמה הוא נוח לשימוש, עד כמה מרגישים איתו נוח כשמרכיבים אותו ונמצאים במקום הומה אדם. צריך לקחת בחשבון, לעיתים זה לוקח זמן עד שמרגישים את תחושת הביטחון ויחד עם זאת, אפשר כבר בתהליך המדידה לשים לב לכך בדרכים שונות.
כמו כן, כל מי שאמור להרכיב מכשיר שמיעה, צריך לבדוק עד כמה הוא מרגיש נוח איתו, בין אם זה בסיטואציות שונות, למשל כשהוא מבצע פעילות ספורטיבית, כשהוא נמצא בחברת אנשים, האם הוא מרגיש נוח להרכיב אותו או שזה גורם לו אי נוחות. בלי קשר לשאלה האם הוא מאפשר לו לשמוע טוב יותר ובאיזו רמה.