חפש ומצא את בעל המקצוע הדרוש לך.
אחד מהחרקים עליהם אומרים שישרוד אחרי פצצת אטום הוא פשפש המיטה. ללא ספק מדובר באחד החרקים העיקשים והעקשניים ביותר להדברה ומיגור מהרגע בו הבחנתם בו אצלכם בבית.
פשפש מיטה הוא חרק טפילי בעל דם חם המוזכר עוד בימי התלמוד הבבלי ויש אומרים כי ישנן עדויות לקיומו גם במערות האדם הקדמון, כך שהקשוח הזה יודע מהי הישרדות ואנו כאן היום על מנת לסייע בהדברתו ובמניעת התפשטותו ברחבי הבית והמיטה שלכם.
גודלו של פשפש המיטה הוא 1מ"מ -4 מ"מ, כאשר הוא שבע לאחר ארוחה דשנה ומלא בדם יכול הפשפש להגיע עד לגודל של כמעט 1 ס"מ. צבעו דמוי חלודה (חום צהבהב) וגופו שטוח עגלגל.
נקבת פשפש המיטה מטילה עד 300 ביצים במשך כל חייה וממקמת אותן במקומות שונים בבית כמו חריצי המיטה, המזרן, בין המשקופים, רהיטים שונים, מה שמקשה מאד על איתורן כאשר מעוניינים להדביר את החרק. הביצים בוקעות לאחר 6-14 יום ובמידה ומזג האוויר קר, בקיעת הביצים תהיה לאחר כחודש כמעט.
אם אתם קוראים את המאמר הזה, סימן שהתעורר בכם החדש לקיומו של פשפש מיטה אצלכם ואם אכן כך, סביר כי אתם צודקים. ראשית סימני הזיהוי לנוכחותו של הפשפש אצלכם הן נקודות אדומות אותן תגלו על גופכם בבוקר, לאחר לילה של "משתה" מדושן ודמי. הפשפש משאיר עקבות של עקיצה לעתים עם דם בעיקר על הרגליים, הזרועות, העורף ולפעמים גם הפנים, אלו המקומות החשופים בדר"כ והגישה אליהם נוחה וקלה. עוד סימן לזיהוי הוא נקודות אדומות מקובצות על המזרן.
עקיצת פשפש המיטה אינה מסוכנת בדר"כ וחולפת לאחר כמה שעות, אלא אם כן אתם אלרגיים. שימו לב לכך.
אם זיהיתם את סימני העקיצה – סימן שהמזרן שלכם (וסביר להניח עוד מקומות בבית) נגועים בחרק ויש צורך לבצע הדברה עמוקה למען ישוב הסדר הביתה.
מניעה תחילה: עוד לפני ההדברה בואו נדבר על מניעה, נציין כי פשפש המיטה הוא "תייר" מושלם, הוא עובר ממקום למקום בקלות יתרה בין הרהיטים, המזרנים כמו גם חפצים ורהיטים יד 2 או כאלו שהובאו מן החוץ אל תוך הבית וגם (תופתעו אולי לגלות) אם אתם יוצאים לחופשה ובמלון / במקום בו אתם שוהים ישנו פשפש מיטה שתופס עליכם טרמפ עד הבית ומתמקם בנחת. מה עושים?
אם אתם שוהים מחוץ לבית כדאי לבדוק את המזרנים במקום, להסיר בעדינות את המצעים ולבדוק מקרוב את אזור הכריות/ ראש המיטה. בדקו היטב בחריצי בסיס המיטה ומתחת למזרן.
אם אתם מאלו שאוהבים ריהוט יד 2 או אוספים רהיטים שאחרים השאירו ברחוב, רגע לפני שאתם מרימים את הרהיט הביתה, בדקו אותו היטב עפ"י הנוהל – פינות, חריצים, סדקים, חיבורים וכמובן ריפודים. אם זיהיתם אותו – השאירו את הרהיט במקומו, אתם לא רוצים את הצרה הזו אצלכם בבית.
ישנם חומרים רבים להדברת פשפשים וכן להדברה ספציפית של פשפש המיטה, אך מניסיון הם אינם יעילים דיים ועל מנת שלא לאפשר להם להתרבות מומלץ להיוועץ עם חברת הדברה מקצועית לה הכלים והחומרים הייעודיים להדברה מקצועית ויסודית ובעיקר שיטות עבודה נכונות.
כאשר אתם מזמינים מדביר הביתה חשוב לוודא ראשית כי יש לו רישיון הדברה ייעודי להדברת פשפש מיטה בתוקף. בדר"כ האמצעים הנהוגים להדברת הפשפש הם:
ריסוס כל החלל בו נתגלה הפשפש.
טיפול בחום גבוה וקיטור של עד 150 מעלות, גם למזרן וגם לגוף המיטה.
שאיבה עוצמתית של כל החדר בשואב אבק חזק במיוחד.
הרתחת כל הבגדים, הוילונות, ואביזרי הטקסטיל השונים הנמצאים בחדר.
**חשוב לדעת!
על מנת לעזור למדביר לעזור לכם יש לנקוט בכמה פעולות מקדימות טרם הגעתו אליכם:
נקו את החדר והרצפה הנגועים בצורה יסודית.
באם ישנם ארונות/ ארגזי מצעים מתחת למיטה, יש לפנותם מייד לכביסה בחום גבוה (60 מעלות), לייבש במשך שעה שלמה במייבש הכביסה או בשמש חמה, לאחר מכן הכניסו לשקית ניילון (רק לאחר הנחייתו של המדביר תוכלו להחזיר את הבגדים לארון).
הסרת הוילונות כיבוס בחום גבוה כמצוין למעלה.