אם נערוך סקר מהו הרהיט האהוב בבית, סביר להניח כי הספה תתפוס את אחד המקומות הראשונים. הרי מדובר ברהיט יפה ומהודר, שמוסיף הרבה מאוד צבע לסלון או לחדר בו הוא מוצב. בנוסף, הודות לגודל של הספה, ניתן לקבוע את עיצוב הסלון או כל חדר באמצעות האופן בו הספה מעוצבת, כך שבעת רכישת או החלפת אתם בעצם קובעים כיצד יעוצב הסלון שלכם.
יחד עם זאת, הסיבה העיקרית שאנשים כה אוהבים את הספה, היא הנוחות שהיא מקנה. הרי - מי לא אוהב להגיע לביתו אחרי יום עבודה ארוך, להניח את התיק בכניסה לבית, וישר לנחות על הספה הנוחה והמזמינה, שגורמת לכל אחד מאיתנו רגעים טובים של שלווה. הבעיה העיקרית של הספות, היא שבשל השימוש הרב שנעשה בהן, הן נוטות להתלכלך במהירות. אבל - אל דאגה, הכנו עבורכם מדריך מקיף שמתאר ומפרט כיצד לנקות אותן.
שלב א': שאיבת אבק
רבים לא יודעים, אולם
ניקוי ספות מתחיל בראש ובראשונה בשאיבת אבק. אמנם - לא מדובר בשטיח, אך עדיין, חשוב לשאוב את הספה מאבק בטרם נתחיל בניקוי. פעולת השאיבה חיונית אם אתם מנקים ספת בד, וגם, תאמינו או לא - אם אתם רוצים לנקות ספת עור.
הסיבה לצורך המשמעותי בשאיבת האבק, היא שהאבק שהצטבר על הספה מאז הפעם האחרונה שניקיתם אותה, עלול להיצמד לגוף הספה עצמה בשעת הניקיון שיכלול מים וסבון. כדי למנוע זאת, שואבים את האבק למשך כמה דקות, וכך גם הופכים את המשך תהליך הניקיון לפשוט ביותר.
שלב ב': ניקוי במטלית
לאחר שסיימנו לשאוב את האבק, נפנה לשלב האומנותי - הלא הוא ניקוי הספה במטלית. על המטלית להיות לחה, כלומר - עלינו להרטיב אותה, אולם לוודא שהיא לא תהיה סחוטה במים. זאת, מאחר שמים רבים עלולים לפגוע באיכות הספה. כמו כן, רצוי להוסיף למטלית הלחה מעט סבון, שיקל במלאכת הסרת הכתמים. חשוב להדגיש - מיד לאחר המעבר על הספה עם המטלית הלחה, יש לעבור עליה בשנית, הפעם - עם מטלית יבשה. זאת, כדי לייבש את הספה באופן מיידי, ולדאוג שמעט המים והסבון מן המטלית הלחה, לא נותרו בספה.
ממה כדאי להימנע?
ראשית, אם אתם לא בטוחים כיצד לנקות את הספה, כדאי שתימנעו מכך. פעמים רבות שומעים על אנשים שניסו לנקות את הספה שלהם ללא ניסיון רב, ניקיון שהסתיים בנזקים שנגרמו לספה. במצב כזה, עדיף שתפנו לחברה שמתמחה בנושא, אשר תנקה לכם את הספה ותחזיר אותה כמו חדשה. כמו כן, חשוב להימנע משימושים ב- 'מטליות קסמים', כמו למשל ספוג הפלא ודומיו, אשר יכולים לגרום נזק לספה.