הדוגמה הראשונה היא בעת שקפץ החשמל, או "קפץ הפקק". רוב האנשים יודעים לגשת לארון חשמל, ואם אתם ביניהם, אז זו כבר התחלה טובה. ברגע שקפץ החשמל בבית, ישנם שתי סיבות אפשריות: האחת, ישנה הפסקת חשמלית אזורית, והשנייה, מכשיר חשמלי כלשהו מקפיץ את הפקק של אזור הפחת שאחראי עליו.
גשו לארון חשמל, וראו איזה פקק ירד, נמצא למעלה. עד כאן רוב האנשים יודעים מה לעשות ואינם מזמינים
טכנאי חשמל, אך כאשר הם ינסו להרים את הפקק בשנית, וזה שוב ירד, וכך הלוך וחזור, יגשו מיד לטלפון להזמנת חשמלאי. אך, כאן תראו שאין בכך צורך- טיפול נכון בעת שקפץ החשמל בבית עובד בצורה הבאה: עליכם בשלב הראשון להוריד את כל המפסקים הנמצאים בארון חשמל, על מנת שיהיו בדיוק באותו מצב של הפקק שנפל. לאחר שביצעתם זאת, עליכם להרים את הפקק הראשי בארון חשמל (קיצוני ומבודד), ולאחר מכן להרים פקק, פקק, אחד, אחד, על מנת לראות איזה פקק יחליט לרדת שוב על דעת עצמו. כאשר הגעתכם אליו, מצאתם למעשה אזור, שבו ישנו מכשיר חשמלי, אשר גורם לקצר אצל פחת מסוים. מה שעליכם לעשות, הוא לנתק את המכשירים החשמלאים שנמצאים באותו אזור (אם זה מטבח, לבטח מדובר בקומקום, שלא תנתקו את המקרר בטעות...), ולאחר מכן הרימו את הפקקים שוב. והנה, הבעיה נפתרה ללא צורך בחשמלאי.
כעת נתמקד דווקא בסוג של תקלת חשמל שכולם כן נוהגים לבצע אותה בצורה עצמאית, ומבלי להזמין
חשמלאי – החלפת נורה. אין שום בעיה כלל שאתם רוצים להחליף את הנורה בעצמכם, ואף ראוי ורצוי שתחליפו את הנורה בבית, זו לא בעיית חשמל אמתית. אבל זה חשמל מאוד אמתי, וחשמל כפי שאמרנו בתחילת דברינו הינו דבר מסוכן. ולכן, שמרו וזכרו להקפיד על הכלל הבא בעת החלפת נורה, או בכלל בכל שלב שבכל אתם מחליטים להתעסק בחשמל. טרם אתם ניגשים לביצוע כל פעולת חשמל ללא התערבות חשמלאי, גשו לארון חשמל שלכם, כבו את זרם החשמל הראשי בארון, והמתינו כ-2 דקות שכל זרם החשמל בבית ייפסק. לאחר מכן, בצעו את עבודת החשמל, והרימו את החשמל חזרה בבית. שימו לב שאתם לובשים נעליים בעת התעסקות עם חשמל, שאתם אינכם רטובים ולא מוליכים חשמל מעבר למה שאתם גם ככה מוליכים, מעצם היותכם בשר ודם.