עבודה בתחום השיפוצים נחשבת לעבודת כפיים מאתגרת, הדורשת לא מעט יכולת פיזית מן העובד. בתחום זה עובדים בדרך כלל אנשים צעירים יחסית, המעוניינים להרוויח הרבה כסף בזמן קצר ואשר יש להם את החוזק הגופני להתמודד עם המאמץ הנדרש. בין אם אתה עובד וותיק אצל קבלן מוכר ובין אם אתה פועל פשוט אצל שיפוצניק מתחיל, חשוב שתדע כי לכל מי שמהווה חלק מענף הבנייה מגיעות זכויות בסיסיות. זכויות העובדים בענף הבניה נוגעות הן לתנאי העבודה עצמם בתחום והן לשכר. כדאי לוודא מראש, עוד לפני הכניסה לעבודה, כי כל זכויות העובד שלך מעוגנות בחוזה מסודר, אך חשוב לדעת שגם במידה וגילית בדיעבד כי נעשה לך עוול בתנאים או בשכר, עדיין יש מה לעשות.
איך מתמודדים עם קבלן שלא מעניק את הזכויות המלאות לעובדיו?
אנשים העובדים בתחום השיפוצים, פונים לסיוע של
עורך דין דיני עבודה כאשר כלו כל הקיצים ולא נראה שהקבלן, שהוא מנהל העבודה, עומד בהתחייבויות שלו. לא תמיד העניינים צריכים להגיע למצב הלא נעים הזה: חשוב להדגיש כי במקרים רבים, שיחה באווירה חיובית פותרת את הבעיות ואת אי ההבנות ולרוב שני הצדדים מגיעים בסופו של דבר אל עמק השווה. אם זה לא המצב שלך ואתה יודע שהשכר שקיבלת רחוק ממה שאמור היית לקבל, או שאתה עובד בתנאים שאינם תואמים את מה שאמרו לך בתחילת הדרך, חשוב לקבל ייעוץ משפטי ולדעת מהי הדרך הטובה ביותר לטפל בעניין.
בשנת 2010 נחתם הסכם חדש שהחליף את ההסכם הקיבוצי של 1968, עבור עובדים בתחום הבניה. מטרת ההסכם הייתה לעגן את זכויותיהם של העובדים בענף זה ולכן ניתן "להישען" עליו במידה וישנה התלבטות כלשהיא באשר למקרה ספציפי. בהסכם מצוינים תנאי העבודה המותאמים והנכונים לעובדים בענף הבניה, לרבות שעות נוספות, הגדרה של עבודת לילה, שכר מותאם ועוד. עורך דין המתמחה בתחום, יוכל להעניק מידע חיוני באשר לפעולות שיהיה עליך לנקוט, במקרה ותגלה כי מעבר לתחושה הלא נעימה – תנאי העבודה והשכר שלך אכן אינם תואמים את מה שדורש ההסכם והחוק.
חשוב לבדוק באופן קבוע את תלוש השכר
כמו בכל עבודה, קשה יותר להוכיח שחלה תקלה, מכוונת או שלא מכוונת, בשכרו של עובד – כאשר מדובר בבעיה "ישנה" שמגלים אותה זמן רב לאחר מכן. מעקב שוטף אחרי שעות העבודה ורישום במקביל למה שמודפס לך בכרטיס, זה דבר שעשוי למנוע מראש הרבה מאוד אי נעימויות. עדיף להגיע אל מנהל העבודה בזמן אמת, או לכל היותר במהלך החודש העוקב מרגע גילוי הטעות בשכר, מאשר לדבר עמו בדיעבד על התרחשויות ישנות. הצגת הרישום השוטף וחישוב השעות עשויים להבהיר את אי ההבנה, כמו גם להבהיר למנהל כי אתה מודע לכל זכויותיך ואי אפשר "לעבוד" עליך בשום פנים ואופן.